Південна Корея висловила Росії суворе застереження через військову співпрацю з КНДР

Південна Корея висловила Росії суворе застереження через військову співпрацю з КНДР

Укрінформ
Південна Корея висловила Росії суворе застереження з приводу зростаючої військової співпраці РФ із КНДР та закликала Москву до відповідальної поведінки у її відносинах із Пхеньяном.

Про це з посиланням на південнокорейське зовнішньополітичне відомство повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

Застереження висловив заступник міністра закордонних справ Південної Кореї Чон Бьон Вон своєму російському колезі Андрію Руденку під час їхньої зустрічі в Сеулі у п’ятницю.

«Чон висловив сувору позицію Південної Кореї щодо зростаючої військової співпраці Росії з Північною Кореєю та закликав Москву до відповідальної поведінки», - повідомили в корейському МЗС у неділю.

Читайте також: КНДР продає Росії ракети не лише задля прибутку, а й щоб випробувати їх у бою - Bloomberg

У міністерстві зазначили, що під час зустрічі обговорювались питання корейсько-російських зв’язків, регіональна безпека та війна Росії проти України.

Сеул також закликав Москву співпрацювати, щоб запобігти будь-яким порушенням прав південнокорейських компаній і громадян у Росії.

Раніше цього тижня президент Південної Кореї Юн Сок Йоль назвав КНДР єдиною країною, яка легалізувала превентивне застосування ядерної зброї. Пізніше офіційний представник російського МЗС Марія Захарова розкритикувала заяву південнокорейського лідера, звинувативши його у відвертій упередженості.

Читайте також: Путін домовлятиметься з КНДР про збільшення обсягів постачання боєприпасів - Буданов

Як повідомляв Укрінформ, міністерство закордонних справ Південної Кореї в суботу викликало на килим посла Росії в Сеулі через критику Москвою нещодавніх висловлювань президента РК Юн Сок Йоля про прагнення КНДР створити ядерний арсенал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-