Сеул викликав російського посла через критику заяв президента щодо ядерної зброї КНДР

Сеул викликав російського посла через критику заяв президента щодо ядерної зброї КНДР

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Південної Кореї в суботу викликало посла Росії в Сеулі через критику Москвою нещодавніх висловлювань президента РК Юн Сок Йоля про прагнення КНДР створити ядерний арсенал.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Заступник міністра закордонних справ Південної Кореї з політичних питань Чон Бьон Вон викликав посла Росії Георгія Зінов'єва, щоб заявити, що реакція Москви на висловлювання Юна матиме негативний вплив на відносини між країнами.

«Заступник міністра Чон заявив, що дуже прикро, що Росія ігнорує правду і беззастережно захищає Північну Корею, критикуючи висловлювання лідера в надзвичайно грубій формі, і підкреслив, що це лише погіршить корейсько-російські відносини», - йдеться у заяві міністерства.

Читайте також: Кім Чен Ин закликав посилити боєготовність морського флоту і готуватись до війни

31 січня Юн засудив розробку Пхеньяном ядерної зброї. Речниця міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова назвала заяву «упередженою».

Як повідомляв Укрінформ, МЗС Південної Кореї на тлі заяв РФ про готовність посилити зв’язки з КНДР у «чутливих» сферах закликало Північну Корею та Росію поважати резолюції Ради Безпеки ООН.

На фото: Юн Сок Йоль

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-