Південна Корея відреагувала на плани Росії посилити зв’язки з КНДР у «чутливих» сферах

Південна Корея відреагувала на плани Росії посилити зв’язки з КНДР у «чутливих» сферах

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Південної Кореї на тлі заяв РФ про готовність посилити зв’язки з КНДР у «чутливих» сферах закликало Північну Корею та Росію поважати резолюції Ради Безпеки ООН.

Про це повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

Як зазначається, у середу міністр закордонних справ Північної Кореї Чхве Сон Хі під час візиту до Москви зустрілася з президентом РФ Володимиром Путіним. Після цієї зустрічі Кремль заявив, що Росія й надалі розвиватиме відносини з Північною Кореєю в усіх сферах, зокрема «чутливих».

Речник МЗС Південної Кореї Лім Су Сок, коментуючи на брифінгу заяву Кремля та можливість візиту Путіна до Північної Кореї, заявив: «Наш уряд пильно стежить за співпрацею та обмінами між Росією і Північною Кореєю... Співпраця між Росією і Північною Кореєю має рухатися в напрямку, який сприятиме встановленню миру та стабільності на Корейському півострові, з дотриманням резолюцій РБ ООН».

Візит Чхве відбувся на тлі поглиблення військової співпраці між двома країнами, коли КНДР постачає Росії зброю для використання у війні проти України в обмін на технічну допомогу Росії для збройових програм Пхеньяна.

Читайте також: У Кореї пообіцяли покарати КНДР у разі провокації

Це перший самостійний візит Чхве за кордон після призначення міністром закордонних справ КНДР.

Як повідомляв Укрінформ, на зустрічі в Сеулі сьогодні ядерні посланці Південної Кореї, США та Японії засудили Північну Корею за її торгівлю зброєю з РФ, нещодавні ракетні випробування та все більш ворожу риторику.

Фото: flagi.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-