Британська розвідка проаналізувала вирок терористу Гіркіну

Британська розвідка проаналізувала вирок терористу Гіркіну

Укрінформ
Вирок колишньому офіцеру ФСБ Ігорю Гіркіну (Стрєлкову) відображає зміну ситуації в Росії після заколоту ватажка ПВК "Вагнера" Євгенія Пригожина і є частиною ширших репресій проти критиків Кремля і ведення війни проти України.

Про це у соцмережі Х повідомило міністерство оборони Великої Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ. 

Як зазначається у зведенні, Гіркіна заарештували в липні 2023 року після заколоту ватажка групи "Вагнера" Євгенія Пригожина. В листопаді 2023 року Гіркін заявив про намір балотуватися на виборах президента Росії в 2024 році.

Британська розвідка вважає цілком імовірним, що після заколоту Кремль став чутливішим до критики ведення його війни в Україні з боку крайніх націоналістів, «оскільки вони є однією з небагатьох реальних альтернатив путінському керівництву». 

«Вирок Гіркіну є частиною ширших репресій проти тих, хто критикує Кремль і війну в Україні, що відображає більш авторитарний характер життя в путінській Росії», - йдеться у зведенні.

Як повідомляв Укрінформ, 25 січня московський міський суд засудив колишнього офіцера ФСБ терориста Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) до чотирьох років позбавлення волі за звинуваченнями у “закликах до екстремізму”.

Також Гіркіну на три роки заборонили адмініструвати сайти.

Звинувачення просило призначити йому чотири роки та 11 місяців колонії. Максимальне покарання за осудною статтею — п'ять років позбавлення волі.

Читайте також: Рідні загиблих рейсу МН17 відреагували на вирок у Росії терористу Гіркіну

Гіркін підтримував повномасштабне вторгнення в Україну, проте при цьому критикував російську армію та особисто президента РФ Володимира Путіна за недостатньо активні, на його думку, дії.

Окружний суд Гааги 17 листопада 2022 визнав ексофіцера ФСБ, колишнього “міністра оборони ДНР” Ігоря Гіркіна (Стрєлкова), генерала ГРУ генштабу Збройних сил РФ, главу ”ГРУ ДНР” Сергія Дубинського та громадянина України Леоніда Харченка винними у збитті літака рейсу МН17 та вбивстві 298 людей, їх засуджено на довічне ув'язнення. Вони також мають виплатити 16 млн євро компенсацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-