Рідні загиблих рейсу МН17 відреагували на вирок у Росії терористу Гіркіну

Рідні загиблих рейсу МН17 відреагували на вирок у Росії терористу Гіркіну

Ексклюзив
Укрінформ
Родичі загиблих рейсу МН17 не вірять в російське правосуддя і прагнуть бачити Ігоря Гіркіна за ґратами, адже Окружний суд Гааги визнав його винним у збитті літака рейсу МН17 та вбивстві 298 людей, засудивши до довічного ув'язнення.

Про це в ексклюзивних коментарях кореспонденту Укрінформу в Гаазі сказали родичі загиблих рейсу МН17.

“Трохи таке подвійне відчуття. Гіркіна засудили, але підстави для його засудження помилкові. Його фактично карають за те, що він критикував Путіна, якої б я не був думки про Гіркіна та його погляди, людину не слід карати за вираження своїх поглядів. Його треба посадити, тому що його було засуджено до довічного ув'язнення”, - сказав родич трьох жертв трагедії МН17, член правління фонду “Авіакатастрофа” Піт Плуг.

Член правління нідерландського фонду “Авіакатастрофа” Антон Котте, який у трагедії МН17 втратив старшого сина, невістку та шестирічного онука, зазначив, що Гіркін зараз у в'язниці, але не за ту справу.

Читайте також: Суд ЄС підтримав відмову Нідерландів у розголошенні інформації щодо збиття MH17

“У мене також змішані почуття. З одного боку, його засудили за те, що він, так би мовити перетнув межу свободи слова, а з іншого боку, він мав би зараз сидіти у в'язниці за вбивство 298 жертв рейсу MH 17. Тож можна сказати, що він зараз у в'язниці не за ту справу”, - зазначив Котте.

Як повідомляв Укрінформ, московський міський суд засудив колишнього офіцера ФСБ терориста Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) до чотирьох років позбавлення волі за звинуваченнями у “закликах до екстремізму”.

Також Гіркіну на три роки заборонили адмініструвати сайти.

Звинувачення просило призначити йому чотири роки та 11 місяців колонії. Максимальне покарання за осудною статтею — п'ять років позбавлення волі.

Гіркін підтримував повномасштабне вторгнення в Україну, проте при цьому критикував російську армію та особисто президента РФ Володимира Путіна за недостатньо активні, на його думку, дії.

Окружний суд Гааги 17 листопада 2022 визнав ексофіцера ФСБ, колишнього “міністра оборони ДНР” Ігоря Гіркіна (Стрєлкова), генерала ГРУ генштабу Збройних сил РФ, главу ”ГРУ ДНР” Сергія Дубинського та громадянина України Леоніда Харченка винними у збитті літака рейсу МН17 та вбивстві 298 людей, їх засуджено на довічне ув'язнення. Вони також мають виплатити 16 млн євро компенсацій.

Підполковник ГРУ Олег Пулатов був виправданий.

Фото: Ірина Драбок/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-