У Росії хочуть конфісковувати майно за «фейки» про армію

У Росії хочуть конфісковувати майно за «фейки» про армію

Укрінформ
У Державну думу РФ внесено законопроєкт із поправками до Кримінального кодексу, які пропонують конфіскувати майно громадян, засуджених за статтями про поширення «фейків» про російську армію тощо.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

Голова Держдуми В'ячеслав Володін раніше заявляв, що новий закон дозволить владі конфіскувати гроші, цінності чи інше майно. За його словами, наразі вони використовуються "для фінансування злочинної діяльності проти безпеки Росії". Також закон дозволить позбавляти засуджених почесних звань.

Передбачається, що під дію нового закону потрапить вісім статей Кримінального кодексу: про поширення «свідомо неправдивої інформації» про російську армію, про «дискредитацію» російської армії, про публічні заклики до екстремізму, публічні заклики до порушення територіальної цілісності Росії, публічні заклики проти безпеки держави, заклики до введення санкцій щодо Росії та її громадян, надання сприяння у виконанні рішень міжнародних організацій, у яких Росія не бере участі, про реабілітацію нацизму. Більшість було включено до Кримінального кодексу або посилено після російського вторгнення в Україну.

Читайте також: Держдума РФ ухвалила закон, що дозволяє Росгвардії мати добровольчі формування

Законопроєкт розроблений депутатами Держдуми від "Єдиної Росії" Василем Піскарьовим, Оленою Ямпольською та Іриною Яровою.

Як повідомлялося, «фейками» та «дискредитацією» російські суди визнають фактично будь-яку інформацію про війну Росії проти України, яка суперечить офіційній позиції Кремля. Щонайменше половину вироків у справах за фейки про армію суди винесли через висловлювання про вбивство мирних жителів України російськими військовими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-