Держдума РФ ухвалила закон, що дозволяє Росгвардії мати добровольчі формування

Держдума РФ ухвалила закон, що дозволяє Росгвардії мати добровольчі формування

Укрінформ
Депутати російської Держдуми ухвалили в третьому, остаточному читанні законопроект, що дозволяє Росгвардії мати свої добровільні підрозділи, а також карати за критику на їхню адресу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє телеканал "Настоящее время".

Згідно з законом, ці формування залучатимуть до виконання «окремих завдань у сфері оборони під час проведення мобілізації, дії воєнного стану, за умов збройного конфлікту, під час проведення контртерористичних операцій».

Читайте також: Росія реабілітує «вагнерівців» після невдалої спроби заколоту - британська розвідка

Росгвардія зможе створювати добровольчі підрозділи за рішенням президента. При цьому порядок забезпечення цих формувань озброєнням та військовою технікою визначить Росгвардія. Документ наділяє добровольців Росгвардії такими ж правами, як і учасників добровольчих формувань Міноборони РФ.

Водночас Держдума схвалила поправки до Кримінального кодексу та КоАП, згідно з якими встановлюється відповідальність за "дискредитацію" та "фейки" щодо добровольчих підрозділів Росгвардії.

Читайте також: Путін затвердив бюджет із рекордними після розпаду СРСР військовими витратами

Як повідомляв Укрінформ, росгвардійці обходять з агітацією інтернатні заклади на тимчасово окупованій території, розглядаючи їх як об’єкти своєї пропаганди та популяризації війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-