Росія реабілітує «вагнерівців» після невдалої спроби заколоту - британська розвідка

Росія реабілітує «вагнерівців» після невдалої спроби заколоту - британська розвідка

Укрінформ
Росія почала реабілітувати бойовиків ПВК "Вагнер" після невдалої спроби заколоту, видавши деяким її членам ветеранські посвідчення.

Про це в соцмережі Х повідомило Міністерство оборони Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Як зазначається, 14 листопада окрема група "ветеранів" із ПВК "Вагнер" отримала офіційні ветеранські посвідчення. Це перший випадок, коли бойовики "Вагнера" були офіційно визнані в Росії "ветеранами".

Міністерство оборони Росії створило нову систему, що дозволяє "ветеранам" "Вагнера" отримувати ветеранські посвідчення та відповідні надбавки. Нещодавно група "Вагнер" була включена до структури командування Національної гвардії Росії (Росгвардії).

"Це з великою ймовірністю свідчить про реабілітацію деяких “вагнерівців” російською адміністрацією. Це сталося після тривалого періоду невизначеності щодо того, як адміністрація ставитиметься до бійців "Вагнера" після їхнього заколоту і невдалого "Маршу за справедливість" у червні 2023 року", – йдеться у зведенні.

Читайте також: Міноборони РФ провалило спробу залучити колишніх «вагнерівців» до операцій в Африці - ISW

Як повідомлялося, ватажок ПВК "Вагнер" Євгеній Пригожин 23 червня оголосив демарш проти російського військового керівництва, зокрема проти міністра оборони РФ Сергія Шойгу. Олександр Лукашенко провів переговори з Пригожиним, після чого той заявив, що бійці угруповання повертаються до польових таборів.

Пізніше, у серпні, сталася авіакатастрофа, в якій загинуло усе керівництво ПВК "Вагнер". Наприкінці жовтня стало відомо, що ПВК стає підрозділом у складі Росгвардії, і ним нині керує син загиблого Пригожина Павло. При цьому "Вагнер" поновив набір найманців і заявив, що повернеться на війну в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-