Британія пригрозила хуситам наслідками за атаки на кораблі у Червоному морі

Британія пригрозила хуситам наслідками за атаки на кораблі у Червоному морі

Укрінформ
Напади на вантажні судна на судноплавних шляхах Червоного моря повинні бути припинені, інакше будуть вжиті заходи міжнародного рівня.

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон, повідомляє агенція Reuters.

Як зазначається, хусити, які контролюють більшу частину Ємену, зокрема його столицю, з жовтня нападають на комерційні судна у Червоному морі. Вони кажуть, що судна мають зв’язки з Ізраїлем або пливуть до Ізраїлю, і вони діють так на знак солідарності з палестинцями в секторі Гази.

"Це незаконно. Це не стосується Гази, це не стосується Ізраїлю. Це стосується свободи судноплавства. Це стосується здатності кораблів перевозити свій вантаж", - заявив британський міністр журналістам у четвер під час поїздки до Косова.

Читайте також: Британія готова вдарити по хуситах для протидії їхнім нападам на судна у Червоному морі

Урядовець зауважив, що в разі продовження атак на кораблі постраждає світова економіка.

"Ці атаки потрібно припинити, інакше будуть вжиті заходи", - зазначив він.

Водночас міністр відмовився уточнити, які саме дії вживатиме уряд Великої Британії та чи надішле країна більше військових кораблів у цей регіон.

Читайте також: Через атаки хуситів 18 судноплавних компаній оминають Червоне море

Як повідомляв Укрінформ, у грудні міністр оборони США Ллойд Остін оголосив про початок багатонаціональної операції із захисту Червоного моря на тлі атак хуситів на торговельні судна. До операції залучені Велика Британія, Канада, Франція, Італія, Нідерланди, Норвегія, Сейшельські Острови та Бахрейн.

Єменські хусити в середині листопада оголосили про намір атакувати всі судна у Червоному морі, що прямують до Ізраїлю, незалежно від прапора. Атак ракетами зазнали кілька вантажних суден.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-