Пентагон оголосив про початок спецоперації проти хуситів у Червоному морі

Пентагон оголосив про початок спецоперації проти хуситів у Червоному морі

Укрінформ
США оголосили про початок спецоперації під назвою "Prosperity Guardian" для захисту судноплавства у Червоному морі.

Як передає Укрінформ, про це заявив очільник Пентагону Ллойд Остін, повідомляє пресслужба відомства.

"Червоне море - це найважливіший водний шлях, а також великий торговельний коридор, що полегшує міжнародну торгівлю. Країни, які підтримують основний принцип свободи судноплавства, повинні об'єднатися, щоб вирішити проблему, яку створює цей недержавний суб'єкт (хусити - ред.)", - заявив Остін.

Повідомляється, що операція "Prosperity Guardian" об'єднує декілька країн, зокрема, Велику Британію, Бахрейн, Канаду, Францію, Італію, Нідерланди, Норвегію, Сейшельські острови та Іспанію для спільного розв'язання проблем безпеки у південній частині Червоного моря та Аденської затоки.

Читайте також: Хусити обстріляли в Червоному морі ще одне вантажне судно, спалахнула пожежа

"Це міжнародний виклик, що вимагає колективних дій. Тому сьогодні я оголошую про започаткування операції "Prosperity Guardian", яка зосереджується на безпеці у Червоному морі", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, підтримувані Іраном єменські бойовики-хусити заявили, що атакуватимуть усі кораблі, які прямують до Ізраїлю, незалежно від їхнього прапора, та застерегли міжнародні судноплавні компанії від відвідання ізраїльських портів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-