Британія готова вдарити по хуситах для протидії їхнім нападам на судна у Червоному морі

Британія готова вдарити по хуситах для протидії їхнім нападам на судна у Червоному морі

Укрінформ
Велика Британія розглядає можливість завдання авіаударів по єменських повстанцях-хуситах, аби протидіяти їхнім нападам на вантажні судна у Червоному морі.

Про це заявив міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс, передає Укрінформ із посиланням на The Telegraph.

"Велика Британія разом з США розробляють плани щодо потенційних військових ударів проти підтримуваних Іраном хуситів у Ємені, щоб протистояти їхнім нападам на судноплавство, які спричиняють хаос на світових торговельних шляхах", - йдеться у статті.

За словами міністра оборони, Сполучене Королівство без вагань вдасться до "прямих дій" в разі нападів хуситів на вантажні судна у Червоному морі.

"Як продемонстрував HMS Diamond (есмінець, який збив ударний безпілотник хуситів у Червоному морі - ред.) на початку цього місяця, ми готові до прямих дій та без вагань вживатимемо заходів для запобігання загрозам свободі судноплавства у Червоному морі", - наголосив Шеппс.

Він попередив хуситів, що Британія готова діяти, щоб стримати потенційні загрози.

За інформацією видання, США та Велика Британія готують спільну заяву, яка може бути оприлюднена вже сьогодні.

Читайте також: Maersk призупинила всі рейси після нової атаки хуситів у Червоному морі

Як повідомляв Укрінформ, у грудні міністр оборони США Ллойд Остін оголосив про початок багатонаціональної операції із захисту Червоного моря на тлі атак хуситів на торговельні судна. До операції залучені Велика Британія, Канада, Франція, Італія, Нідерланди, Норвегія, Сейшельські Острови та Бахрейн.

Єменські хусити в середині листопада оголосили про намір атакувати всі судна у Червоному морі, що прямують до Ізраїлю, незалежно від прапора. Атак ракетами зазнали кілька вантажних суден.

Фото: PA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-