Maersk призупинила всі рейси після нової атаки хуситів у Червоному морі

Maersk призупинила всі рейси після нової атаки хуситів у Червоному морі

Укрінформ
Данська судноплавна компанія Maersk у неділю заявила про призупинення всіх рейсів на 48 годин після того, як у суботу єменські хусити у Червоному морі атакували контейнеровоз Maersk Hangzhou ракетами та невеликими човнами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Екіпаж Maersk Hangzhou після перенесеної атаки з боку єменських хуситів у суботу був у безпеці, жодних ознак займання на борту судна виявлено не було. Контейнеровоз продовжив шлях на північ, у порт Суец, повідомили в компанії.

Однак у неділю вночі те ж судно було атаковане бойовиками-хуситами на чотирьох невеликих човнах. Згідно із заявами Maersk та Центрального командування США, спроба нападників піднятися на борт контейнеровоза була попереджена після того, як американські група безпеки та гелікоптери з авіаносців Eisenhower та Gravely відкрили вогонь у відповідь.

Гелікоптери США потопили три катери бойовиків із Ємену, весь екіпаж загинув. Ще один катер покинув район атаки, зазначили у Центральному командуванні.

Читайте також: Норвезьке судно потрапило під обстріл у Червоному морі

Напади єменських хуситів на судна у Червоному морі порушили світову торгівлю. Як наслідок, великі судноплавні компанії обрали більш довгий та дорожчий маршрут навколо африканського мису Доброї Надії замість проходу через Суецький канал.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати у суботу збили дві протикорабельні ракети, націлені єменськими хуситами на контейнеровоз Maersk Hangzhou у Червоному морі.

Раніше 26 грудня судноплавна компанія Maersk повідомила про готовність поновити рух суден Червоним морем, припинений через напади єменських повстанців-хуситів, завдяки початку очолюваної США багатонаціональної військово-морської операції для захисту судноплавства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-