Норвезьке судно потрапило під обстріл у Червоному морі

Норвезьке судно потрапило під обстріл у Червоному морі

Укрінформ
У понеділок під обстріл у Червоному морі потрапило норвезьке судно M/V Swan Atlantic. США в атаці звинувачує єменських хуситів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Власник судна зазначив, що Swan Atlantic атакував невстановлений предмет і додав, що ніхто із екіпажу не постраждав. Після влучання на судні сталася пожежа, яку екіпаж успішно локалізував.

Виконавчий директор компанії-власника Inventor Chemical Tankers Ойстен Елган повідомив, що внаслідок атаки був пошкоджений водяний резервуар судна, але усі системи працювали нормально. Він уточнив, що компанія-власник норвезького судна не має зв’язків з Ізраїлем.

За словами неназваних офіційних осіб США, судно було атаковано кількома снарядами, які були випущені з території Ємену, яка контролюється бойовиками-хуситами.

Судно перевозило рослинні олії та прямувало до французького острова Реюньйон в Індійському океані, що знаходиться за 650 кілометрів від Мадагаскару.

Читайте також: Британський есмінець відбив атаку безпілотника під час супроводу судна у Червоному морі

Як повідомляв Укрінформ, підтримувані Іраном єменські бойовики-хусити заявили, що атакуватимуть усі кораблі, які прямують до Ізраїлю, незалежно від їхнього прапора, та застерегли міжнародні судноплавні компанії від відвідання ізраїльських портів.

Фото: Х

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-