Обмеження на експорт до Росії: у відповідь на погрози Сеул порадив Москві працювати над відносинами

Обмеження на експорт до Росії: у відповідь на погрози Сеул порадив Москві працювати над відносинами

Укрінформ
Сеул після погроз Москви нагадав, що Росія теж повинна працювати над управлінням двосторонніми відносинами

У міністерстві закордонних справ Південної Кореї після погроз Москви вжити заходів у відповідь на експортні обмеження Сеула заявили, що Росія повинна активізувати зусилля з управління двосторонніми відносинами з Кореєю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Korea Times.

«Ми хотіли б нагадати Росії, що управління корейсько-російськими відносинами вимагає зусиль не тільки з нашого боку, а й з боку Росії», - сказав офіційний представник МЗС Кореї.

Він додав, що уряд Південної Кореї пояснив причину запровадження обмежень на експорт до Росії перед тим, як оголосити про заходи.

Раніше цього тижня Південна Корея заявила, що у відповідь на вторгнення Росії в Україну посилює експортний контроль проти Росії та Білорусі, додавши ще 682 товари до переліку тих, на які поширюватимуться експортні обмеження. Серед них - важке будівельне обладнання, акумуляторні батареї, аеронавігаційні компоненти і деякі автомобілі.

Читайте також: У Британії створили спеціальне управління для контролю за санкціями проти РФ

Після цього загальна кількість заборонених до експорту товарів до Росії та Білорусі з Південної Кореї збільшилась до 1159 пунктів.

Очікується, що зміни набудуть чинності на початку наступного року після відповідних адміністративних процедур.

Як повідомляв Укрінформ, Москва погрожує Сеулу заходами у відповідь через розширення списку товарів, які Південній Кореї заборонено експортувати до Росії без спеціального дозволу.

Фото: Korea Times

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-