У Британії створили спеціальне управління для контролю за санкціями проти РФ

У Британії створили спеціальне управління для контролю за санкціями проти РФ

Укрінформ
У Великій Британії оголосили про створення нового підрозділу для боротьби з компаніями, які ухиляються від санкцій проти РФ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті британського уряду.

"Міністр промисловості та економічної безпеки Нусрат Гані оголошує про створення нового підрозділу для боротьби з компаніями, які ухиляються від санкцій проти Росії", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, компанії, які порушують санкції, зокрема, запроваджені після вторгнення Росії в України, будуть покарані суворіше. Для цього у Великій Британії створили Управління з реалізації торгових санкцій (OTSI).

Читайте також: Росія усупереч санкціям ЄС збільшила прибуток від продажу нафти - Bloomberg

OTSI стежитиме за дотриманням торговельних санкцій, зокрема проти РФ. Підрозділ допомагатиме компаніям дотримуватись санкцій, розслідуватиме порушення. Якщо порушення будуть доведені, управління може оштрафувати компанію або передати справу до HMRC (Служба доходів та митниці - ред.) для кримінального переслідування.

Окрім того, OTSI стежитиме за діяльністю компаній, які можуть намагатися обійти санкції, відправляючи продукцію через інші країни.

"За нашими оцінками, без міжнародних санкцій у Росії було б понад 400 мільярдів доларів для фінансування війни, чого вистачило б на фінансування вторгнення ще на чотири роки. Ми завдаємо удару Росії там, де їй болючіше, та позбавляємо російського диктатора Путіна ресурсів, необхідних для фінансування війни в Україні", - сказала британський міністр з санкцій Енн-Марі Тревельян.

Читайте також: Частина країн ЄС наполягає на послабленні обмежень для Москви за обхід санкцій - ЗМІ

Наразі очікується, що Велика Британія оголосить про нові антиросійські санкції.

Як повідомлялося, 15 листопада високий представник ЄС разом з Єврокомісією представили пропозиції щодо застосування проти Росії 12-го пакета санкцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-