Росія погрожує Південній Кореї заходами у відповідь на розширення санкцій

Росія погрожує Південній Кореї заходами у відповідь на розширення санкцій

Укрінформ
Москва погрожує Сеулу заходами у відповідь через розширення списку товарів, які Південній Кореї заборонено експортувати до Росії без спеціального дозволу.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Цього тижня Сеул заявив, що додасть понад 600 видів товарів, які потенційно можуть використовуватись у військових цілях, до свого експортного контрольного списку для Росії.

До нового переліку увійшли важка будівельна техніка, акумуляторні батареї, аеронавігаційні компоненти та деякі автомобілі.

На брифінгу в середу речниця МЗС країни-агресорки Марія Захарова назвала рішення корейської сторони недружнім кроком, зробленим за вказівкою Вашингтона, який завдасть шкоди економіці та промисловості Південної Кореї.

«Ми залишаємо за собою право вжити заходів у відповідь, і не обов’язково симетричних. Вони (Південна Корея - ред.) не повинні бути здивовані, якщо і коли ми це зробимо», - сказала Захарова.

Читайте також: Тайвань розширив санкції проти РФ і Білорусі

Як повідомляв Укрінформ, у відповідь на вторгнення Росії в Україну уряд Південної Кореї посилює експортний контроль проти Росії та Білорусі, додавши ще 682 товари до переліку тих, на які поширюватимуться експортні обмеження.

Таким чином загальна кількість заборонених до експорту товарів до Росії та Білорусі з Південної Кореї збільшиться до 1 159 пунктів.

Очікується, що зміни набудуть чинності на початку 2024 року після відповідних адміністративних процедур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-