Орбан назвав російську війну проти України «спецоперацією»

Орбан назвав російську війну проти України «спецоперацією»

Укрінформ
Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан назвав російську загарбницьку війну проти України терміном кремлівської пропаганди "спеціальна операція".

Як передає Укрінформ із посиланням на угорське видання Telex, відповідним чином проросійський глава уряду Угорщини висловився під час пресконференції у четвер.

Зазначається, що Орбана запитали журналісти, чи говорив він Путіну під час їхньої зустрічі в Пекіні, щоб той припинив цю "військову операцію". На що угорський прем’єр відповів, що запитав Путіна, чи готовий він до переговорів про припинення вогню.

Наступним запитанням було, чи називав Орбан у Пекіні війну Росії проти України "військовою операцією", а не війною. На це глава угорського уряду сказав, що "це військова операція, оскільки не було оголошення війни, не було повного призову", і "як тільки це станеться, то буде війна". "Давайте будемо щасливі, що поки немає війни", - додав він.

Читайте також: Орбан припускає виділення Євросоюзом €50 мільярдів для України без «зеленого світла» Угорщини

Telex запитав у Орбана, чи він дійсно мав на увазі те, що сказав – що в Україні зараз немає війни.

"Орбан відповів, що він мав на увазі те, що сказав, коли говорив про те, що Росія не вважає те, що вона робить, війною. Згідно із законодавством, якщо є війна, то відбувається повна мобілізація, "тому ми повинні радіти, що цього ще не сталося". Прем'єр-міністр сказав, що те, що він назвав війну військовою операцією, сидячи поруч з Путіним у Пекіні, не означало, що він йому підкоряється", - йдеться у повідомленні.

Водночас, як зазначає видання, хоча раніше Орбан і називав війну між Росією і Україною "військовою операцією", кількома хвилинами пізніше він під час відповіді на останнє питання дня сказав: "Україна воює". "Україна перебуває у стані війни. Можна називати це військовою операцією, але реальність така, що це – кривава війна. А під час кривавої війни не можна жити так, як у звичайний час", - сказав він.

Читайте також: Зеленський - про Орбана: Він не зміг відповісти, чому Угорщина не підтримує Україну

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан раніше припустив, що Євросоюз може задіяти інший механізм щодо виділення Україні 50 млрд євро фінансової допомоги без згоди Будапешта, який блокує це рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-