Зеленський - про Орбана: Він не зміг відповісти, чому Угорщина не підтримує Україну

Зеленський - про Орбана: Він не зміг відповісти, чому Угорщина не підтримує Україну

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що на його питання до прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, чому його країна не підтримує Україну у війні проти РФ, той не зміг дати відповіді.

Про це глава держави сказав на пресконференції за підсумками року, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я ніколи не говорив з Віктором Орбаном про припинення вогню чи про діалог з Путіним. Ніколи. Можливо, він піднімав цю тему з його друзями чи лідерами ЄС, чи десь за кордоном, можливо, у США. Щось було таке в його промові. Але для мене це дещо дивно, тому що іноді його політика не дуже дружня до нас, і він знає це і чув цей факт від мене», - зазначив Президент України.

За словами Зеленського, у нього було багато питань до прем’єр-міністра Угорщини, але «в будь-якому випадку ми - сусідні країни».

Він додав, що два роки повномасштабної війни не дали нам можливості «відчуті потужні дружні відносини».

Читайте також: ЄС хоче переконати Орбана розблокувати допомогу Україні - FT

Президент нагадав: «В Аргентині я сказав Орбану: «Вікторе, дай мені одну причину, чому ви нас не підтримуєте?». Він мені не міг сказати. І друге: «Скажи мені, чому ми не можемо організувати особисту зустріч між нами?». Він також не міг дати відповідь. Я думаю, що ми могли б знайти дипломатичне рішення, і наші сторони будуть працювати над цим».

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан на засіданні Європейської ради наклав вето на виділення із бюджету Євросоюзу 50 млрд на допомогу для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-