Бюджет ЄС: речниця Мішеля каже, що серед лідерів є широка підтримка допомоги Україні

Бюджет ЄС: речниця Мішеля каже, що серед лідерів є широка підтримка допомоги Україні

Укрінформ
Президент Європейської ради представив пакет позицій для переговорів навколо поправок до бюджету ЄС на 2024-2027 роки, які, зокрема, передбачають створення так званого Українського фонду в обсязі 50 млрд євро.

Наразі лідери ЄС демонструють широку підтримку фінансової допомоги для України, заявила журналістам у ході Європейської ради прессекретар президента Євроради Екатерина Касинге (Ecaterina Casinge), повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Президент (Євроради – ред.) Шарль Мішель представив пакет для переговорів. Дискусії будуть проводитися навколо таких пунктів: рівень додаткових грошей поза фінансуванням України; пріоритети – передбачуване та триваюче фінансування для України, міграція, фонд солідарності, виплати інтересу; гнучкість – здатність швидко відповідати на розвиток подій. На цей час є широка підтримка для України», – зауважила Касинге.

Читайте також: ЄС має гарантувати фінанси для України – Шольц

Вона додала, що цифри бюджету, які зараз обговорюються на рівні лідерів країн ЄС, становлять близько третини від тих, що від початку були запропоновані Європейською комісією у вимірі виділення додаткових коштів для бюджету ЄС. Під час обговорення переважну увагу європейські лідери приділяють перерозподілу вже існуючих фондів відповідно до нових пріоритетів.

Читайте також: Допомога Україні на €50 мільярдів: у США сподіваються, що Євросоюз дійде згоди

Як повідомлялося, сьогодні в Брюсселі відбувається засідання Європейської ради. Протягом двох днів лідери країн ЄС розглядатимуть рішення, що мають для України історичне значення. Зокрема, йдеться про початок переговорів між ЄС та Україною щодо членства, а також про створення Українського фонду в обсязі 50 млрд євро в уточненому довгостроковому бюджеті ЄС на 2024-2027 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-