Допомога Україні на €50 мільярдів: у США сподіваються, що Євросоюз дійде згоди

Допомога Україні на €50 мільярдів: у США сподіваються, що Євросоюз дійде згоди

Укрінформ
Сполучені Штати сподіваються, що Європейському Союзу вдасться дійти консенсусу щодо виділення Україні 50 мільярдів євро макрофінансової допомоги на наступні чотири роки, оскільки це «життєво важливо» для безпеки самого ЄС.

Про це заявив речник Державного департаменту США Меттью Міллер на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«Сполучені Штати і ЄС займають рішучу позицію та підтримують Україну. Ми вважаємо, що зараз настав час посилити цю підтримку», - сказав представник Держдепу, відповідаючи на запитання щодо реакції США на блокування, зокрема, Угорщиною пакета допомоги Україні. 

Міллер підкреслив, що це життєво важливе питання для національної безпеки Сполучених Штатів, а також безпеки європейських партнерів. 

«Ми цінуємо постійні зусилля ЄС щодо надання фінансової підтримки Україні та сподіваємося, що ЄС зможе швидко домовитися про фінансування на 2024 рік і надалі», - сказав представник зовнішньополітичного відомства США.

Читайте також: Єврокомісія розблокувала €10 мільярдів для Угорщини

Як повідомляв Укрінформ, президент Європейської ради Шарль Мішель у вівторок висловив переконання, що країни ЄС зможуть досягти компромісу про виділення Україні 50 мільярдів євро на наступні чотири роки. 

Агентство Bloomberg з посиланням на джерела писало, що країни Євросоюзу розглядають альтернативний план, щоб надати Україні допомогу, якщо Угорщина накладе вето на пропозицію щодо фінансування у розмірі 50 мільярдів євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-