Естонія допоможе швидше розблокувати польсько-український кордон - глава МЗС

Естонія допоможе швидше розблокувати польсько-український кордон - глава МЗС

Укрінформ
Естонія повністю готова сприяти швидкому вирішенню проблеми на польсько-українському кордоні, заявив міністр закордонних справ країни Маргус Цахкна, коментуючи свою розмову в п'ятницю з міністром закордонних справ Польщі Шимоном Шиньковським вель Сенком.

Про це повідомляє РАР, передає Укрінформ. 

"Польські прикордонні переходи використовуються, зокрема, для доставки життєво важливої гуманітарної та оборонної допомоги, а також для транспортування товарів, які підсилюють економіку України. Тому Естонія готова зробити свій внесок у пошук швидкого рішення", - підкреслив естонський міністр.

Шиньковський вель Сенк заявив після зустрічі, що "Таллінн з розумінням сприйняв пояснення щодо протесту перевізників на кордоні з Україною". 

Міністри також обговорили питання початку переговорів про вступ України до ЄС та збільшення ціни війни для Росії, зокрема, через запровадження додаткових санкцій.

"Ми наближаємося до дуже важливого тижня, протягом якого я очікую прогресу на шляху України до ЄС, а також ухвалення 12-го пакету санкцій", - заявила Цахкна, зазначивши, що зусилля з ізоляції Росії на міжнародній арені мають продовжуватися.

Читайте також: Блокада кордону: торговельні спілки чотирьох країн ЄС закликали бойкотувати польських перевізників

Цахна висловив вдячність за непохитну підтримку Польщі Україні, в тому числі на її шляху до НАТО і Європейського Союзу.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 8 грудня на польсько-українському кордоні перебуває близько 3300 вантажівок, триває блокування руху на чотирьох пунктах пропуску.

А Укрзалізниця організувала перевезення вантажівок до Польщі контрейлерним поїздом як альтернативу проїзду через автомобільні пункти пропуску, заблоковані через страйк польських автоперевізників.

Фото: РАР/ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-