Британія запровадить санкції проти постачальників обладнання до Росії - Кемерон

Британія запровадить санкції проти постачальників обладнання до Росії - Кемерон

Укрінформ
У середу Велика Британія запровадить низку санкцій проти іноземних постачальників, які експортують військове обладнання і деталі до Росії.

Про це йдеться на сайті британського уряду, повідомляє Укрінформ.

Санкції проти осіб і груп постачальників покликані позбавити Путіна ресурсів, необхідних для його незаконної війни в Україні, йдеться у релізі.

«Ми залишаємося непохитними у нашій підтримці України. Якщо ми дозволимо агресії Путіна досягти успіху, це підбадьорить тих, хто кидає виклик демократії і загрожує нашому способу життя. Ми не можемо дозволити їм перемогти», - заявив міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон.

Він також оголосив про новий зимовий пакет гуманітарної допомоги Україні у розмірі 29 мільйонів фунтів стерлінгів, а також про виділення ще 7,75 мільйона фунтів стерлінгів на гуманітарну діяльність, спрямовану на потреби найбільш вразливих верств населення України.

Загальна військова, гуманітарна та економічна підтримка України з боку Великої Британії наразі становить 9,3 млрд фунтів стерлінгів.

Виділене фінансування є частиною загального обсягу гуманітарної допомоги Великої Британії Україні у розмірі 127 мільйонів фунтів стерлінгів на 2023-2024 роки.

Також, як зазначається, сьогодні Девід Кемерон прибуде до США, щоб "підтвердити міцність британсько-американських відносин і підтримку України в боротьбі проти російської агресії".

Читайте також: Якщо Путіна не зупинити в Україні, він повернеться за «добавкою» - МЗС Британії

Як повідомляв Укрінформ, Девід Кемерон свій перший візит як державний секретар у закордонних справах Великої Британії здійснив в Україну. В ході поїздки він зустрівся керівництвом України та відвідав Одесу, обговоривши підтримку нашої держави.

Також вчора під час виступу в Палаті лордів (верхній палаті парламенту) Девід Кемерон запевнив що військова підтримка України з боку Великої Британії не скорочуватиметься у 2024 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-