По Ізраїлю із сектору Гази з 7 жовтня випустили 11 500 ракет - МЗС

По Ізраїлю із сектору Гази з 7 жовтня випустили 11 500 ракет - МЗС

Укрінформ
Палестинські терористи, починаючи із 7 жовтня, випустили в бік ізраїльської території 11 500 ракет.

Про це заявило в понеділок Міністерство закордонних справ Ізраїлю, повідомляє Jewish news, передає Укрінформ.

За даними міністерства, станом на 10 ранку понеділка 9 357 ізраїльтян отримали поранення в результаті палестинських нападів.

В цей день сирени повітряної тривоги пролунали на півдні Ізраїлю і в районі Тель-Авіва. За повідомленнями місцевих ЗМІ, осколки ракет були знайдені на подвір'ї школи в Ганей-Тікві, передмісті Тель-Авіва.

Іранське інформаційне агентство Tasnim, пов'язане з Корпусом вартових ісламської революції, процитувало заяву ХАМАС про те, що він обстріляв Тель-Авів "у відповідь на продовження злочинів сіоністського режиму проти ... сектору Гази".

За інформацією Times of Israel, у понеділок ізраїльська армія повідомила, що ще троє солдатів загинули в боях на півночі сектору Гази. Таким чином з початку війни 7 жовтня загинув 401 солдат. З них 75 загинули під час наземного наступу в секторі Гази. Переважна більшість інших загинули в боях з терористами ХАМАСу на півдні Ізраїлю, та в день наступу.

Читайте також: Розвідка США не знала про підготовку нападу на Ізраїль - Кірбі

Як повідомляв Укрінформ, Ізраїль мав детальний план нападу ХАМАС, але недооцінив бойовиків. Зокрема у розпорядження журналістів потрапив документ, де описувався методичний штурм, спрямований на знищення укріплень навколо сектору Гази, захоплення міст Ізраїлю та штурм ключових військових баз, зокрема, штабу дивізії.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-