Замах на Фіцо: в уряді Словаччини не виключають, що стрілець мав спільників

Замах на Фіцо: в уряді Словаччини не виключають, що стрілець мав спільників

Укрінформ
В уряді Словаччини не виключають, що 71-річний чоловік, який учинив замах на прем’єр-міністра Роберта Фіцо, «мав спільників».

Таку думку висловив міністр внутрішніх справ Словаччини Матуш Шутай-Ешток, передає Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода.

За його словами, у створеній в уряді спеціальній групі щодо розслідування замаху на Фіцо не відкидають версію, що «нападник діяв не зовсім сам».

Як зазначається, на таке припущення вказує, зокрема, видалення облікового запису стрільця у Фейсбуку та листувань у месенджері через дві години після замаху, хоча нападника затримали негайно.

Читайте також: Замах на Фіцо: підозрюваному обрали запобіжний захід

«Його (обліковий запис – ред.) видалив не він і, схоже, не його дружина», – зауважив Шутай-Ешток.

Водночас глава МВС відкинув чутки, ніби спільниками нападника могли бути чоловік і жінка, які стояли біля бар’єра, звідки той стріляв.

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо 15 травня госпіталізували в тяжкому стані внаслідок вогнепальних поранень.

Читайте також: Стан Фіцо після замаху стабілізувався, але залишається важким

Замах стався після засідання уряду у місті Гандлова. МВС Словаччини заявило, що зловмисник вистрелив у Фіцо п’ять разів. Поліція висунула обвинувачення 71-річному Юраю Ц.

Фото: Amichai Stein / Х

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-