Єврокомісія активує супутникову систему для пошуку гелікоптера з президентом Ірану

Єврокомісія активує супутникову систему для пошуку гелікоптера з президентом Ірану

Укрінформ
Європейська комісія активує супутникову систему картографування для допомоги в пошуках гелікоптера, на борту якого перебував президент Ірану Ібрагім Раїсі.

Як передає Укрінформ із посиланням на DW, про це повідомив єврокомісар з питань гуманітарної допомоги та управління кризовими ситуаціями Янез Ленарчич.

Він написав у соцмережі X., що на прохання Ірану Служба Європейської комісії з управління надзвичайними ситуаціями Copernicus активує свою "картографічну службу швидкого реагування у зв'язку з аварією гелікоптера".

Зазначається, що ця служба надає картографічні продукти на основі супутникових знімків.

Читайте також: У ЄС «пильно стежать» за новинами про аварію гелікоптера з президентом Ірану

Водночас державні ЗМІ Саудівської Аравії поширили заяву, згідно з якою ця країна готова надати Ірану всю необхідну допомогу для пошуку гелікоптера.

Так само, додає DW, у міністерстві закордонних справ Туреччини заявили, що Анкара вжила заходів для надання всілякої підтримки пошуково-рятувальним операціям іранських служб.

Як повідомляв Укрінформ, агенція Reuters з посиланням на іранські ЗМІ поширила інформацію, що гелікоптер з президентом Ірану Ібрагімом Раїсі на борту здійснив жорстку посадку.

Читайте також: Верховний лідер Ірану виступив із заявою через аварію президентського гелікоптера

Згодом іранське державне інформагентство IRNA повідомило, що у гелікоптері, який зазнав аварії, також перебували глава МЗС Хоссейн Амір-Абдуллахіан, губернатор провінції Східний Азарбайджан Малек Рахматі, очільник п'ятничної молитви в Тебрізі Ходжатолеслам аль-Хашем та інші особи.

Фото: IRNA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-