Боррель оголосив про виведення з Малі військової навчальної місії ЄС

Боррель оголосив про виведення з Малі військової навчальної місії ЄС

Укрінформ
Європейський Союз згорнув свою військову навчальну місію EUTM у Малі та вивів із цієї африканської країни весь її персонал.

Про це повідомив на офіційній сторінці в мережі Х Високий представник ЄС Жозеп Боррель, передає Укрінформ.

«Навчальна місія ЄС у Малі завершила роботу вчора (18 травня – ред.). Весь персонал, який працює під прапором Євросоюзу, залишив країну», - поінформував він.

Боррель висловив вдячність учасникам місії за «величезні зусилля з підготовки понад 20 тисяч військовослужбовців ЗС Малі, проведення консультацій, а також навчальних курсів».

Очільник європейської дипломатії уточнив, що навчальна місія EUTM у Малі підтримувала збройні сили цієї країни, а також об’єднані сили групи «G5 Сахель», допомагаючи боротися з тероризмом.

Читайте також: Нігер, Малі і Буркіна-Фасо мають намір створити конфедерацію

«Місія завершилася, але ми продовжуємо працювати в регіоні Сахель та посилюємо співпрацю з країнами Гвінейської затоки», - зазначив Боррель.

Нагадаємо, місія EUTM діяла у Малі з 2013 року. У січні 2024-го Малі та сусідні Буркіна-Фасо й Нігер (усі ці країни очолюють військові, які прийшли до влади внаслідок переворотів) заявили про вихід з Економічного співтовариства країн Західної Африки ЕКОВАС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-