Волонтер з США розповів, як ізраїльська війна вплинула на гуманітарну допомогу Україні

Волонтер з США розповів, як ізраїльська війна вплинула на гуманітарну допомогу Україні

Відео
Укрінформ
Ситуація на Близькому Сході значною мірою відвернула увагу світової спільноти від російської війни, тому українці мають знаходити нові технологічні, творчі підходи, неординарні рішення для продовження волонтерської підтримки з-за кордону.

Про це він у коментарі власкору Укрінформу у Нью-Йорку сказав президент Центру гуманітарної допомоги Україні у США Олексій Прокопенко.

«Нам потрібно думати, яким чином гуртуватися, шукати нові способи й механізми, аби діставати допомогу для України. І найголовніше, наступного року ми повинні бути готові до того, що це для українців буде рік неординарних рішень», – зазначив він.

Читайте також: Ізраїль погодився пускати гуманітарку до Гази, але поставки скоротяться - Білий дім

За словами волонтера, «потрібно готуватися до того, що ми маємо не просто просити у світу допомогу, а пропонувати партнерство в обмін на стабільну допомогу».

Ситуація на Близькому Сході позначилася на перерозподілі гуманітарних та фінансових ресурсів, «і ми маємо на це зважати», зауважив Прокопенко.

Його організація цього року надіслала в Україну близько 30 контейнерів гуманітарної допомоги різного спрямування.

«Сподіваємося, наступного року на більші обсяги, адже ми розвиваємося й шукатимемо ресурси, зокрема, які стосуються медицини, харчових продуктів та допомоги дітям і матерям, що б допомогти переживати гуманітарну кризу в Україні», – додав він, зазначивши, що ця допомога спрямована переважно для східних та південно-східних регіонів України.

Читайте також: Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги

Прокопенко розповів, що у США є організації, які готові відправляти допомогу, але не мають коштів на логістику, і його центр покриває відповідні витрати.

«Допомагаємо іншим організаціям доставляти їхні гуманітарні вантажі для України. Усе це дає змогу тримати гуманітарну допомогу Україні на сталому рівні», – сказав він.

Як раніше повідомляло агентство, президент Франції Емманюель Макрон вважає, що повне знищення ХАМАСу призведе до десяти років війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-