Ізраїль погодився пускати гуманітарку до Гази, але поставки скоротяться - Білий дім

Ізраїль погодився пускати гуманітарку до Гази, але поставки скоротяться - Білий дім

Укрінформ
Сполучені Штати Америки закликали Єрусалим дозволити вантажівкам з гуманітарною допомогою в'їхати в Газу, попри поновлення бойових дій між Ізраїлем і ХАМАС.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

За словами координатора Ради національної безпеки Білого дому Джона Кірбі, Ізраїль за наполяганням США погодився відновити пропуск вантажівок з допомогою для місцевих жителів в Газу. При цьому він зазначив, що поставки, швидше за все, скоротяться - їх буде десятки на день, а не сотні, як це було під час перемир'я між Ізраїлем і ХАМАС.

Кірбі сказав, що Газа потребує набагато більше допомоги, але рішення відновити поставки після суворих перевірок виглядає як хороший знак у майбутньому.

Читайте також: Ізраїль ліквідував низку осередків ХАМАС у секторі Гази - ЦАХАЛ

Офіційні особи США наполягають на відновленні паузи у бойових діях, щоб витягти більше заручників, яких утримує ХАМАС у Газі.

"Ця пауза закінчилася завдяки ХАМАС. Вся відповідальність лежить на них", - заявив представник Білого дому. 

Читайте також: ООН назвала відновлення бойових дій у Газі «катастрофою»

Як повідомляв Укрінформ, армія оборони Ізраїлю заявила у п'ятницю зранку, що ХАМАС порушив угоду про припинення вогню і додатково обстріляв територію країни ракетами.

Попри поновлення бойових дій, переговори з катарськими та єгипетськими посередниками щодо звільнення заручників, утримуваних угрупованням ХАМАС, все ще тривають.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-