Штати прямо звинуватили Росію у брехні й глузуванні над ООН

Штати прямо звинуватили Росію у брехні й глузуванні над ООН

Укрінформ
Делегація США при ООН виступила з прямими звинуваченнями на адресу Росії у зловживанні нею своїм постійним членством в Раді Безпеки, а також у брехні та глузуванні над роботою окремих органів міжнародної організації.

З відповідною заявою виступила в понеділок на засідання РБ ООН представниця делегації США при Організації Тріна Саха, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Росія продовжує зловживати своєю позицією у Радбезі, щоби брехати, відволікати та вводити в оману»,- наголосила представниця США.

Вона підкреслила, що тема, заявлена російською делегацією на скликаному нею засіданні РБ ООН у понеділок, є «глузуванням» над діяльністю Офісу ООН з питань протидії тероризму, який представив свою доповідь щодо ситуації в Україні.

Читайте також: Кислиця порівняв Росію в Радбезі ООН з накипом на самоварі, який треба зішкрібати

«Якщо слухати заяви Росії, які вона оголосила сьогодні, дехто може спантеличитися, хто є агресором, а хто жертвою»,- зазначила американська дипломатка.

Водночас, вона наголосила: від початку жорстокого повномасштабного вторгнення РФ в Україну понад 140 країн ООН чітко засудило Росію за її агресію та виступило з вимогою до РФ вивести її війська з міжнародно визнаної території України. Тепер же, за її словами, росіяни намагаються вкотре використати свої прийоми, щоби відвернути увагу ООН від своєї ж агресії.

Крім того, представниця США нагадала, що Кремль цими вихідними знову вдався до безвідповідальної ядерної риторики. Росія заявила про розміщення тактичної ядерної зброї на території Білорусі, «що лише погіршило й без того небезпечну ситуацію», додала представниця американської делегації.

«Скарги Росії на наслідки війни, яку вона розпочала, повинні нагадати нам усім просту істину: ця війна може закінчитися вже сьогодні, якщо Росія виведе свої війська з суверенної території України та покладе край невпинним, жорстоким нападам на українські міста та цивільну інфраструктуру»,- наголосила вона.

Читайте також: До Білорусі під виглядом «оздоровлення» вивезли три тисячі українських дітей - Кислиця в ООН

Поки цього не відбудеться, Сполучені Штати продовжать повною мірою підтримувати оборонні можливості України, а також принципи Статуту ООН, заявила представниця США.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок російська делегація в ООН скликала засідання Ради Безпеки з українського питання. При цьому, у формулюванні теми зустрічі, РФ звинуватила Україну у «систематичному використанні терористичних методів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-