Росія зажадала засідання Радбезу ООН для обговорення «терористичних методів Києва»

Росія зажадала засідання Радбезу ООН для обговорення «терористичних методів Києва»

Укрінформ
РФ зажадала проведення засідання Ради Безпеки ООН в понеділок, 31 липня, для звинувачень України в нібито систематичному використанні терористичних методів, які заважають мирному врегулюванню конфлікту.

Про це повідомили Укрінформу в дипломатичних колах штаб-квартири ООН.

РФ надіслала запит до Постпредства Великої Британії, яка головує у липні в Радбезі, про чергове засідання з українського питання «у світлі збільшення тривожних інцидентів щодо систематичного використання київським режимом терористичних методів як чинника загострення кризи навколо України й відкладення її політичного врегулювання», зазначили співрозмовники агентства, дослівно процитувавши запит Росії.

Читайте також: Напади Росії на українські порти мають глобальні наслідки – Штати в Радбезі ООН

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця відреагував на це у Твіттері, підтвердивши російське формулювання.

«Учора вони припнули язика, але вже засвербіло, і вимагають провести в понеділок Радбез ООН, щоб патякати про «збільшення тривожних інцидентів систематичного використання київським режимом терористичних методів як чинника загострення кризи навколо України», - написав Кислиця.

Аби збагнути такий посил, постпред радить відкласти Статут ООН, натомість почитати «Клінічну психіатрію». Свій твіт він проілюстрував фотографією цієї книжки.

Читайте також: Ракетними ударами РФ хоче позбавити економіку України основного джерела доходу - Держдеп

Як повідомлялося, у середу Радбез ООН провів два засідання щодо ситуації в Україні: одне на вимогу РФ - про нібито переслідування російського православ’я, друге на запит України - про обстріл історичного центру Одеси та портової інфраструктури. Російська делегація відмовилася виступати під час обговорення питання, порушеного Україною.

Читайте також: Британія в Радбезі ООН нагадала, що РПЦ підтримала російську війну проти України

Росія продовжує щоденні обстріли України, спрямовані на руйнування цивільної інфраструктури, зокрема морських портів, з яких експортується зерно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-