Кислиця порівняв Росію в Радбезі ООН з накипом на самоварі, який треба зішкрібати

Кислиця порівняв Росію в Радбезі ООН з накипом на самоварі, який треба зішкрібати

Ексклюзив
Укрінформ
Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця порівняв Росію, яка в Раді Безпеки займає місце Радянського Союзу, з накипом, що залишається на самоварі.

Про це він сказав, коментуючи для Укрінформу поводження делегації РФ на засіданні Радбезу, де на запит України обговорювалися російські обстріли Одеси та портової інфраструктури.

Російська делегація відмовилася виступати під час обговорення цього питання. Заступник постпреда РФ при ООН Дмитро Полянський заявив про це того самого дня під час ініційованого Москвою розгляду в Радбезі «переслідування» російського православ’я в Україні (засідання відбулися одне за одним).

«Усе їхнє заповзяття википіло, як вода в самоварі, коли дійшло до обговорення нашого питання, – сказав Кислиця. – Важко зрозуміти дипломатичний геній тимчасово повіреного РФ, який за відсутності свого боса (постпреда РФ при ООН Василя Небензі, котрий перебуває у відпустці – ред.) «звалив» із засідання, а своїм підлеглим наказав мовчати».

Читайте також: Росія в ООН звинуватила Україну в «переслідуванні православ’я» – Кислиця відповів

Кислиця у своєму виступі сказав: «Я визнаю присутність мовчазного накипу путінського режиму на місці постійного перебування Радянського Союзу».

Як пояснив український дипломат, таким чином він дав зрозуміти, що Росія – «це накип на стінках Радбезу», від якого потрібно позбуватися, бо «Радбез – це не тульський самовар».

Більшість членів РБ під час обговорення російського питання були представлені дипломатами нижчого, ніж зазвичай, рівня й обмежилися короткими виступами. Натомість засідання, запрошене українською делегацією, відбулося за присутності постпредів чи їхніх заступників, за винятком Росії (її представляв дипломат нижчого рівня, який не робив жодних заяв).

Читайте також: Британія в Радбезі ООН нагадала, що РПЦ підтримала російську війну проти України

Як повідомлялося, у середу Радбез ООН провів два засідання щодо ситуації в Україні: одне на вимогу РФ - про нібито переслідування російського православ’я, друге на запит України - про обстріл історичного центру Одеси та портової інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-