Британія в ОБСЄ звинуватила Росію у лицемірстві щодо злочинів в Україні

Британія в ОБСЄ звинуватила Росію у лицемірстві щодо злочинів в Україні

Укрінформ
Росія після обстрілу піцерії у Краматорську поширила в ОБСЄ ноту зі скаргою на "безпідставні звинувачення" у порушенні міжнародного гуманітарного права, що є "лицемірством у його найгіршому прояві".

Про це заявив старший військовий радник делегації Великої Британії в ОБСЄ Ієн Стаббс під час засідання Форуму з безпекового співробітництва ОБСЄ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Минулого тижня, 28 червня, російська делегація поширила серед усіх делегацій вербальну ноту SEC.DEL/274/23, в якій поскаржилася на "безпідставні звинувачення у порушеннях міжнародного гуманітарного права", які "часто висуваються проти російських військовослужбовців, задіяних у так званій спеціальній військовій операції". Російська делегація надіслала цю вербальну ноту в той час, коли українські рятувальні служби все ще намагалися врятувати цивільних осіб з-під завалів краматорського ресторану. Лицемірство в його найгіршому прояві", - заявив британський дипломат.

Він наголосив, що тисячі вбитих цивільних українців, вчинені російськими солдатами звірства і депортація українських дітей є "протверезливим нагадуванням про те, що Росія постійно демонструє повну зневагу до міжнародного гуманітарного права".

Читайте також: Росія застосовує в Україні тактику «випаленої землі» – Британія в ОБСЄ

Стаббс запевнив, що Велика Британія та союзники продовжуватимуть надавати Києву підтримку, необхідну для самозахисту та витіснення Росії з суверенної території України. "Це – найшвидший і єдиний шлях до справедливого і тривалого миру. Ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки це буде потрібно. Україна переможе", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська ввечері 27 червня завдали двох ракетних ударів по Краматорську. Одна ракета влучила у піцерію в центрі міста. Серед дванадцяти загиблих - троє неповнолітніх.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-