Росія застосовує в Україні тактику «випаленої землі» – Британія в ОБСЄ

Росія застосовує в Україні тактику «випаленої землі» – Британія в ОБСЄ

Укрінформ
Російська армія у ході вторгнення в Україну застосовує політику "випаленої землі".

Про це заявив старший військовий радник делегації Великої Британії в ОБСЄ Ієн Стаббс під час засідання Форуму з безпекового співробітництва у Відні, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Коли Путін розпочав свою так звану "спеціальну військову операцію" 24 лютого 2022 року, він заявляв, що Москва не має планів захоплення української території. Міноборони Росії заявляло, що їх війська не атакують міста і що вони будуть сфокусовані повністю на військовій інфраструктурі. Вони стверджували, що цивільному населенню нічого не загрожує. Однак тисячі вбитих українських цивільних осіб, зруйновані міста і селища, а також докази неймовірних звірств проти чоловіків, жінок і дітей викривають жорстоку реальність варварського вторгнення Росії та її політики "випаленої землі" в Україні", - сказав він.

Читайте також: Загарбники розглядають сценарій знищення «Кримського титану» на випадок втечі – Юсов

Британський дипломат також заявив, що Росія, яка контролювала територію зруйнованої Каховської дамби, "повинна нести повну відповідальність", адже ніяких руйнувань та страждань не було б, якби Росія не розпочала загарбницьку війну проти України.

"Росія постійно демонструє повну зневагу до міжнародного гуманітарного права. Росія продовжує наносити хвиля за хвилею ракетні та дронові атаки по Києву та інших містах України, намагаючись принести терор і страждання українському народу. Росія продовжує вчиняти жахливе насильство проти народу України. Це – підлий акт помсти народу, який мав мужність і силу протистояти жорстокому і варварському загарбнику", - наголосив Стаббс.

Він висловив переконання, що Україна переможе, та запевнив у продовжені непохитної підтримки українського народу з боку Британії та інших партнерів.

Читайте також: Затоплені землі та спалені ліси. Як росіяни воюють проти довкілля в Україні

"Велика Британія і наші союзники віддані у наданні Україні підтримки, яку вона потребує для захисту і витіснення Росії з суверенної території України. Це – найшвидший і єдиний шлях до справедливого і тривалого миру. Ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки це буде потрібно. Україна переможе", - підкреслив британський дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, раніше радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що ракетно-дронові атаки на українську столицю росіяни здійснюють з метою психологічного впливу та недопущення контрнаступальних дій Сил оборони, і щоб змусити прийняти умови, коли загарбані території залишаються за Росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-