У Північній Македонії відбулася лекція українських науковців про Голодомор

У Північній Македонії відбулася лекція українських науковців про Голодомор

Укрінформ
На Філософському факультеті македонського Університету Св. Кирила та Мефодія у Скоп’є 8 червня відбулася відкрита лекція академіка і професора КНУ ім. Тараса Шевченка Володимира Сергійчука та доктора історичних наук Олесі Стасюк, які досліджують тему Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Північній Македонії.

Захід відкрив Декан Філософського факультету УКІМ зазначивши, що згадана тема є неймовірно важливою і потребує все більшого обговорення і висвітлення.

Своєю чергою Посол України Лариса Дір подякувала Декану Р. Дуєву за надання можливості зібратися у стінах Університету, щоб донести більше інформації про Україну, про злочини, які вчиняє держава-агресор РФ в Україні.

Також серед іншого вона зазначила, що 6 червня РФ підірвала Каховську Гідроелектростанцію, що є масштабною техногенною катастрофою. Затоплено десятки населених пунктів, тисячі і тисячі людей без житла, зруйновано екосистему.

«Масштаби злочинів, що вчиняються РФ збільшуються. Вчинення геноциду й екоциду – це сутність кремлівського режиму. РФ проводить масштабні дезінформаційні кампанії з метою приховати злочини, розраховує на страх і на атмосферу байдужості», – сказала пані посол.

Лариса Дір наголосила, що для України зараз важливо, як допомога зброєю та засобами протиповітряної оборони, так і підтримка з боку держав, які визнають дії РФ, які вчиняються на території України геноцидом. Також важливо визнати Голодомор в Україні геноцидом Українського народу.

Нагадаємо, у столиці Північної Македонії, на території општини (мікрорайону) Чаїр, з’явився парк «Україна».

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of North Macedonia / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-