У Скоп’є відкрили парк «Україна»

У Скоп’є відкрили парк «Україна»

Фото
Укрінформ
У столиці Північної Македонії, на території општини (мікрорайону) Чаїр, з’явився парк «Україна».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Північній Македонії.

Під час заходу з нагоди надання парку імені «Україна» виступили посол України Лариса Дір, мер Општини Чаїр Вісар Ганіу та голова Громади українців імені Лесі Українки Олександр Урбанович.

Лариса Дір, серед іншого, зазначила, що пропозиція від голови општини Чаїр Вісара Ганіу була надихаючою новиною, яка дуже контрастувала з тими новинами, які отримуємо щодня з самої України.

«Майже щоденні ракетні й артилерійські обстріли суверенної України, які здійснює держава-агресор РФ, забирають життя людей, руйнують житлові будинки, школи, лікарні. РФ продовжує здійснювати геноцид на території України – вбиває Українців, тероризує цивільне населення, насильно депортує українських дітей з тимчасово окупованих територій України на територію російської федерації», – сказала вона.

Пані посол висловила вдячність Північній Македонії від імені України за надану гуманітарну і військову допомогу, послідовну підтримку у міжнародних організаціях і підтримку Українських євроатлантичних прагнень.

«Сьогодні ми маємо світлу нагоду отримати від Општини Чаїр міста Скоп’є моральну і духовну підтримку, яка є безцінною. Ми з великою вдячністю приймаємо цей вияв співпереживання за Українців, які опинилися у біді під назвою російська агресія. Це такий потужний вияв благородства серця і бажання допомогти, що своєю життєдайною енергією наддасть ще більше міці та сили Українському спротиву», – наголосила Лариса Дір.

Вона побажала, щоб цей парк «Україна» в општині Чаїр був світлим, квітучим, затишним, наповненим дитячим радісним сміхом, веселощами дітвори, а дитинство, щоб було світлим, мирним і сповненим любові.

Своєю чергою мер општини Чаїр Вісар Ганіу заявив: «Општина Чаїр, має велике серце, щоб пам’ятати тих, хто зараз перебуває у зоні війни, або інших, чиї цілі родини опинилися під загрозою у цій несправедливій війні. Тому, шановні учасники, ми сьогодні разом передаємо меседж, що ми завжди будемо з Україною та українським народом, як і наші друзі – Європейський Союз та Сполучені Штати Америки. Відтепер кожен, хто проходитиме цим парком, згадуватиме Україну та українців».

Як повідомляв Укрінформ, в італійському місті Палермо відкрили Площу України (piazzale Ucraina).

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of North Macedonia / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-