Путіну показали карту 17 століття, де «немає України»

Путіну показали карту 17 століття, де «немає України»

Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін у вівторок, 23 травня, зустрівся з головою Конституційного суду Валерієм Зорькіним, який приніс карту 17-го століття, де Україна не позначена як окрема держава.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Медуза.

Зорькін показав Путіну карту, складену за часи французького короля Людовіка XIV, і сказав, що на цій карті немає України.

«У нас у Конституційному суді знайшлася копія карти XVII століття, складена за Людовіка XIV. Тобто, це середина XVII століття, складена самими французами. Чому я привіз її, Володимире Володимировичу: там немає України!» - сказав Зорькін.

В свою чергу Путін погодився з такою картою, і знову продемонстрував «свої історичні знання щодо України».

«Ми знаємо, що ці землі просто входили до складу Речі Посполитої, а потім попросилися до складу Московського царства. От і все. І опинилися у складі Московського царства. А вже потім, після Жовтневої революції, почали утворюватися всілякі квазідержавні утворення, а радянська влада створила Радянську Україну», - сказав Путін.

Читайте також: «У Кремлі мають радіти»: у МЗС відреагували на заяву Орбана про Україну

Як повідомлялося, Путін неодноразово публічно називав Україну «штучним державним утворенням», стверджував, що Україна ніколи не існувала, що її «придумали» за радянських часів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-