Ядерна загроза: Фон дер Ляєн закликала Китай «по-дружньому» вплинути на росію

Ядерна загроза: Фон дер Ляєн закликала Китай «по-дружньому» вплинути на росію

Укрінформ
Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн на сьогоднішній зустрічі з головою КНР Сі Цзіньпіном підтримала позицію Китаю щодо неприпустимості ядерних загроз та закликала використати «дружній вплив» на росію, щоб переконати її поважати Хартію ООН.

Про вона заявила в Пекіні на пресконференції за підсумками зустрічей з вищим керівництвом Китаю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я порушувала загальну тему загроз від ядерної зброї. Зокрема, донесла наше глибоке занепокоєння, що ядерні загрози потенційно будуть переміщені до білорусі», - сказала президент Єврокомісії.

Вона зауважила, що з публічних заяв китайського керівництва та оприлюднених мирних пропозицій КНР випливає, що Китай рішуче виступає не лише проти застосування ядерної зброї, а й проти погроз її використання.

Читайте також: Сі готовий до переговорів із Зеленським, коли буде слушний час – фон дер Ляєн

«Це той пункт, з яким ми абсолютно погоджуємося. Китай як постійний член Ради Безпеки має велику відповідальність, щоб використати свій вплив у дружніх відносинах з росією, які вибудовувалися десятиліттями. Ми сподіваємося, що на Китай візьме цю відповідальність і буде дуже чітким у своїх посланнях», - наголосила фон дер Ляєн.

За її словами, Китай добре знає росію і «як постійний член РБ ООН має пряму відповідальність, щоб використати свій вплив для позитивного розвитку».

Читайте також: Макрон та Сі домовилися «наполегливо працювати», щоб прискорити закінчення війни - ЗМІ

Як повідомлялося, президент Франції Емануель Макрон та президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у середу розпочали триденні візити до Китаю, під час яких, зокрема, планують обговорити з китайським керівництвом питання активізації участі Пекіна в припиненні розв’язаної росією війни проти України.

Фото з сайту commission.europa.eu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-