Сі готовий до переговорів із Зеленським, коли буде слушний час – фон дер Ляєн

Сі готовий до переговорів із Зеленським, коли буде слушний час – фон дер Ляєн

Укрінформ
Під час переговорів з Президентом Єврокомісії лідер КНР Сі Цзіньпін підтвердив готовність до переговорів з Президентом України Володимиром Зеленським, коли «час й умови будуть вірними».

Про це сьогодні в Пекіні під час пресконференції за підсумками зустрічей із керівниками КНР, зазначила сама Урсула фон дер Ляєн, повідомляє кореспондент Укрінформу. Повний запис пресконференції оприлюднений на мультимедійному порталі ЄС.

«Під час переговорів я підняла цю тему, та закликала Президента Сі увійти в контакт з Президентом Зеленським. Я знаю із телефонних розмов, що Президент Зеленський пропонував це публічно. Тож це було цікавим почути, що Президент Сі підтвердив свою готовність до такої розмови, коли будуть створені вірні умови у слушний час. Я думаю, що це є позитивним елементом», - сказала Президент Єврокомісії.

Читайте також: Китай погоджується, що ядерну зброю слід виключити з «конфлікту в Україні» – Макрон

Як повідомлялося, минулого тижня Президент Франції Емануель Макрон запропонував Президенту Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн здійснити спільний візит до Пекіна для обговорення та пошуку рішення для проблемних питань у відносинах між Європою та Китаєм, зокрема, у сферах економіки та політики, дотримання прав людини тощо. Наразі обидва європейські лідери перебувають у столиці Китаю. Під час зустрічі з Сі вони піднімали питання щодо завершення російської війни в Україні та досягнення справедливого миру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-