Початок переговорів про вступ України до ЄС є інвестицією в безпечне майбутнє Європи - ОП

Початок переговорів про вступ України до ЄС є інвестицією в безпечне майбутнє Європи - ОП

Укрінформ
Україна розраховує на початок у цьому році переговорів про вступ до ЄС - це стане вагомою інвестицією в безпечне майбутнє Європи.

На цьому наголосив заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква під час зустрічі з делегацією політичної групи Європарламенту «Прогресивний альянс соціалістів і демократів» на чолі з її президентом Іраче Перезом, передає Укрінформ із посиланням на сайт ОП.

«Вдячні Європейському парламенту за майже два десятки резолюцій протягом останнього року з важливими сигналами на підтримку України в боротьбі проти російської збройної агресії. Окреме місце посідає резолюція від 1 березня 2022 року із закликом надати Україні статус кандидата на членство в ЄС. Розраховуємо на початок у цьому році переговорів про вступ до ЄС. Це стане вагомою інвестицією в безпечне майбутнє Європи», – сказав Жовква.

Сторони обмінялися думками про безпекову ситуацію в Україні на тлі протидії російській збройній агресії. У цьому контексті заступник керівника ОП відзначив важливу роль Європарламенту в мобілізації загальноєвропейської підтримки навколо України щодо всього спектру питань, які пришвидшують нашу перемогу.

Учасники зустрічі детально обговорили формулу миру Президента Володимира Зеленського. Жовква закликав європарламентаріїв сприяти участі їхніх країн у практичній реалізації українського мирного плану.

«Україна є країною, яка прагне миру. Ми вдячні багатьом лідерам іноземних держав за вже висловлену підтримку формули миру Президента Володимира Зеленського. Працюємо над проведенням глобального саміту формули миру в найближчій перспективі в одній зі столиць світу за участю лідерів усіх країн, які поділяють принципи Статуту ООН», – зазначив заступник керівника ОП.

Читайте також: В ОП провели зустріч із данськими депутатами – говорили про євроінтеграцію та військову допомогу

Як зазначається, сторони обговорили економічну ситуацію в Україні. У цьому контексті заступник керівника Офісу Президента подякував Європейському Союзу за надану макрофінансову допомогу на 2023 рік. Також наголошувалося на необхідності посилювати санкційний тиск на росію з боку ЄС і працювати над запобіганням обходу країною-агресором запроваджених санкцій.

Окремо йшлося про відновлення пошкоджених унаслідок терористичних атак росії об’єктів на території України. Жовква поінформував європарламентаріїв про потреби нашої країни у швидкій відбудові на деокупованих територіях і закликав європейські держави активно долучитися до цього процесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-