Евген Чолій долучився до конференції «Франко-канадські перспективи, рік після початку війни в Україні»

Евген Чолій долучився до конференції «Франко-канадські перспективи, рік після початку війни в Україні»

Укрінформ
Почесний консул України в Монреалі (Канада), експрезидент Світового конгресу українців Евген Чолій виступив з привітальним словом та взяв участь як панеліст під час конференції «Франко-канадські перспективи, рік після початку війни в Україні».

Як передає Укрінформ, про це Евген Чолій повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

Захід був організований членом Національної асамблеї Франції для французів Північної Америки Крістофером Вайсбергом в Коледжі Станіслас в Монреалі.

Під час свого виступу Евген Чолій наголосив, що у лютому виповнилося 9 років військової агресії росії проти України, яка почалася 20 лютого 2014 року, а також річниця повномасштабної війни росії проти України, що триває від 24 лютого 2022 року.

Він також зазначив, що Палата громад Канади та Національна асамблея Квебеку одноголосно заявили, що воєнні акти Росії в Україні мають геноцидний характер і заохочував франко-канадське громадянське суспільство закликати владні структури Канади та Франції бути повністю відданими меті перемоги України в цій геноцидній війні у 2023 році, а відтак надати для цього необхідну допомогу.

Нагадаємо, під час візиту до канадського міста Квебек української делегації, очолюваної почесним консулом України в Монреалі Евгеном Чолієм, Національна асамблея провінції Квебек одноголосно ухвалила резолюцію на підтримку українського народу.

Фото: Eugene Czolij / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-