москва має зробити кроки задля досягнення миру – Шольц

москва має зробити кроки задля досягнення миру – Шольц

Укрінформ
росія має зробити кроки у напрямку досягнення миру, а для цього мусить вивести свої війська з території України.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц під час спільного з прем'єр-міністром Латвії Кріш'янісом Каріньшем брифінгу у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цілком зрозуміло, що росія напала на Україну, і саме росія має зробити зараз крок,.. щоби уможливити мир. А для цього необхідним є виведення військ», - сказав канцлер.

Він зауважив, що згуртованість Заходу, яка є запорукою його сили та безпеки, разом із рішучістю партнерів «здивувала та роздратувала путіна».

Шольц також підкреслив, що партнери України опікуються наразі не лише передачею необхідних озброєнь, але й їх ремонтом, а також збільшенням постачання боєприпасів.

«Ми дбаємо про те, щоби Україна отримувала необхідну підтримку для захисту своєї держави. Це стосується як систем озброєнь, так і боєприпасів, що ми вже почали робити», - сказав Шольц.

Читайте також: Боррель закликав країни ЄС невідкладно надати Україні більше власних боєприпасів

Він відзначив, що після року війни актуальним є забезпечення запасними частинами та деталями, створення поза межами України потужностей для ремонту озброєнь і техніки, які використовувалися на полі бою. Паралельно треба налагоджувати виробництво боєприпасів - як для нових західних озброєнь, так і тих, які були передані «із класичних запасів» країн Східної Європи.

«Це буде довготривалим завданням, адже ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки це буде потрібно», - запевнив канцлер.

Він нагадав, що Німеччина надає найбільшу фінансову та збройну підтримку Україні після США.

Читайте також: Німецький концерн Rheinmetall вже поставляє Україні автоматизовані розвідсистеми

Як повідомлялося, міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок висловила думку, що президент рф володимир путін не зацікавлений у мирних переговорах.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба раніше наголошував, що в основі початку будь-яких переговорів з росією може бути лише повне відновлення територіальної цілісності України.

Фото: bundeskanzler.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-