Бербок — про путіна: Він не хоче говорити, він хоче знищити Україну

Бербок — про путіна: Він не хоче говорити, він хоче знищити Україну

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок переконана, що російський президент володимир путін не зацікавлений у мирних переговорах, і всі це вже зрозуміли.

Про це вона сказала в інтерв’ю на телеканалі ARD, передає Укрінформ.

«Він не хоче говорити, він хоче знищити Україну… Він не готовий забрати назад своїх солдатів, він не готовий припинити вбивати», - сказала Бербок і додала, що кожна країна, яка думала, що зможе переконати керівника кремля та схилити його до миру, з розчаруванням усвідомлювала неможливість цього.

За словами міністра, «представники понад 140 країн неодноразово апелювали до москви, щоб дати зрозуміти російському президенту, що війна зашкодить усьому світу», але їхні надії на те, що путін зрозуміє, не виправдалися.

Оцінюючи «мирний план» Китаю щодо війни росії проти України, Бербок нагадала, що це не план, а «позиційний» документ, а мирний план було підтримано 140 державами в Нью-Йорку минулого тижня.

Читайте також: Китай від самого початку багато в чому підтримує російську війну в Україні - Держдеп

Коментуючи повідомлення про можливі поставки безпілотників росії Китаєм, дипломат заявила, що Китай як постійний член РБ ООН має особливу відповідальність за забезпечення миру в світі, тому якщо такі повідомлення підтвердяться, «це означатиме, що Китай підтримує країну, яка здійснює агресію та масово порушує міжнародне право». У запропонованих Пекіном «пропозиціях» наголошується на непорушності суверенітету всіх країн, а отже, робить висновок Бербок, «не можна постачати дрони агресору, країні, президенту, який веде загарбницьку війну, яка суперечить міжнародному праву». Міжнародна спільнота чітко заявляє, що така підтримка агресора поза рамками міжнародного права, сказала міністр.

Глава МЗС зазначила, що уряд ФРН своєю чергою робить усе можливе, щоб, з одного боку, допомогти Україні захиститися від агресора, а з другого - не допустити поширення війни на інші країни. Щодо нинішнього прохання Києва про передачу літаків Бербок заявила, що ця тема не обговорюється у федеральному уряді, але зауважила, що «ніхто не знає, що буде через пів року».

Читайте також: Китай витрачає мільярди на підтримку дезінформації рф про Україну – Держдеп

Як повідомлялось, Німеччина нині є другим після США постачальником Україні допомоги, в тому числі військової.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-