Китай від самого початку багато в чому підтримує російську війну в Україні - Держдеп

Китай від самого початку багато в чому підтримує російську війну в Україні - Держдеп

Укрінформ
Сполучені Штати попередили Китай, що без вагань вживатимуть заходів для притягнення до відповідальності підприємства, які допомагають росії у війні проти України.

Про це передає Укрінформ з посиланням на CNN.

«І ми дуже чітко дали це зрозуміти китайцям. Держсекретар, безумовно, зробив це в Мюнхені, і, звичайно, президент і радник з національної безпеки робили це безпосередньо китайцям у раніше», – сказав у вівторок помічник держсекретаря США у справах Східної Азії та Тихоокеанського регіону Деніел Крітенбрінк на слуханнях у Комітеті закордонних справ Палати представників.

За його словами, «Китай від самого початку багато в чому підтримує російську війну в Україні», навіть якщо він не надавав летальну зброю.

Крітенбрінк зазначив, що Пекін поширює кремлівську пропаганду й використовує власну дезінформацію, «щоб підтримати російську війну і безпідставно звинуватити у війні Захід, Сполучені Штати й НАТО».

Читайте також: рф постачає Китаю уран для виробництва збройового плутонію – Bloomberg

«Ми бачимо, що Китай посилює свою економічну взаємодію і збільшує закупівлі в росії», - додав він.

Зазначається, що Сполучені Штати вже внесли до чорного списку 13 китайських компаній за підтримку росії, у тому числі одну компанію, яка постачала деталі для іранських безпілотників.

Про це заявив на слуханнях заступник міністра торгівлі з питань промисловості та безпеки Алан Естевес.

«Ми без вагань вноситимемо компанії до переліку, як тільки побачимо дані про те, що вони постачають (товари військового призначення) росії. Ми розглядаємо в цьому плані всі треті сторони, а особливо Китай», – сказав він.

Читайте також: Китайська допомога не змогла б змінити баланс на полі бою в Україні – Брідлав

Як повідомлялося, Китай витрачає мільярди доларів по всьому світу на поширення отруйної пропаганди, в тому числі дезінформації, співзвучної із заявами рф щодо України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-