Франція закликала ООН розслідувати поставки до росії іранських дронів та ракет із КНДР

Франція закликала ООН розслідувати поставки до росії іранських дронів та ракет із КНДР

Укрінформ
Франція в Раді Безпеки ООН вкотре закликала розслідувати постачання росії іранських дронів і вказала на передачу рф озброєння з Північної Кореї, що є порушенням резолюції РБ.

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, постпред Франції при ООН Ніколя де Рів’єр відповів таким чином на закиди російської делегації щодо надання Україні західної зброї, що нібито заважає припиненню війни. 

«Ми закликаємо ООН розслідувати ці поставки (іранських дронів), які порушують резолюцію 2231, і доповісти про це Раді Безпеки. Також задокументовано, що кілька разів Північна Корея, грубо порушуючи резолюції Ради Безпеки, доставляла ракети і боєприпаси до росії», – сказав він.

Читайте також: Кислиця в Радбезі ООН: путін ставиться до рф, як до ферми з виробництва гарматного м’яса

За словами де Рів’єра, північнокорейська зброя надходила бойовикам ПВК «Вагнера», «яких росія, не вагаючись, мобілізувала десятками тисяч, зокрема кримінальних злочинців, щоб компенсувати свої численні втрати на Донбасі». 

Мирне врегулювання цієї війни залежить від росії, яка несе за неї повну відповідальність, підкреслив дипломат. «Їй просто необхідно було б нарешті припинити свою агресію і відвести всі свої війська до міжнародно визнаних кордонів української території. І саме цього вимагає Міжнародний суд ООН», – нагадав він.

«Не дозволимо росії перевернути все з ніг на голову – хто за що відповідає!» – закликав французький постпред. 

Читайте також: Штати в ООН заперечили, що оборонна допомога Україні перешкоджає припиненню війни

Він підкреслив, що Франція продовжуватиме надавати українському народові повну підтримку, необхідну для здійснення його законного права на самооборону та збереження суверенітету, територіальної цілісності й незалежності відповідно до міжнародного права й Статуту ООН.

«Це включає воєнну підтримку як на двосторонньому рівні, так і через ЄС. Метою є відновлення балансу сил для створення умов для справедливого і тривалого врегулювання конфлікту. Ми всі знаємо, що переговори працюватимуть лише за умови поваги до суверенітету України та звільнення її території», – пояснив він.

Читайте також: Лондон пишається тим, що допомагає Україні боронити свою свободу — Британія в Радбезі ООН

У середу Рада Безпеки ООН збиралася на вимогу росії для поширення брехливих наративів щодо постачання західної зброї Україні та виправдання своєї війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-