Білий дім: Інцидент з повітряною кулею не сприяє поліпшенню відносин між США й Китаєм

Білий дім: Інцидент з повітряною кулею не сприяє поліпшенню відносин між США й Китаєм

Укрінформ
Інцидент з китайським шпигунським аеростатом у небі США не сприяє поліпшенню і так складних відносин між Вашингтоном і Пекіном, однак у Білому домі й надалі вважають за необхідне посилювати діалог.

Про це заявив координатор з питань стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Очевидно, що цей інцидент не допоміг процесу (поліпшення відносин – ред.)», - зауважив Кірбі, констатувавши, що взаємини між Сполученими Штатами й КНР і до цього були напруженими.

«Для держсекретаря Блінкена зараз просто недоречно відвідувати Пекін на тлі такого кричущого порушення нашого суверенного повітряного простору», - сказав представник Білого дому.

За його словами, у Вашингтоні вважають, що зараз – не час для дискусій віч-на-віч, аби обговорювати широкі дипломатичні питання. Тож, зазначив Кірбі, глава Держдепартаменту вирушить до Пекіна, коли настане слушний момент.

Читайте також: Стали відомі подробиці збиття китайської повітряної кулі над США

Водночас він підкреслив, що в підходах президента Байдена нічого не змінилося: відносини між США й Китаєм залишаються дуже важливими - вочевидь, одними з найбільш значущих у сучасному світі.

«Президент продовжує розглядати це як стратегічну конкуренцію», - додав представник адміністрації, наголосивши, що Вашингтон не прагне конфлікту з Пекіном, і в цьому плані також нічого не змінилося.

Читайте також: Пекін визнав, що повітряна куля над Латинською Америкою була китайською

Як повідомляв Укрінформ, на початку минулого тижня військові США виявили повітряну кулю зі шпигунським обладнанням на борту, яка пролітала над штатом Монтана, де зосереджені ядерні об’єкти. Впродовж кількох днів аеростат просувався на схід територією Сполучених Штатів. У суботу американські військові збили кулю над територіальними водами США в Атлантичному океані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-