Стали відомі подробиці збиття китайської повітряної кулі над США

Стали відомі подробиці збиття китайської повітряної кулі над США

Укрінформ
У Сполучених Штатах розкрили деталі операції зі знищення китайської повітряної кулі, яку вважали шпигуном.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на CNN.

Збройні сили США використовували винищувачі з авіабази Ленглі у Вірджинії, щоб збити китайську повітряну кулю о 14:39 у суботу.

За словами високопоставленого військового чиновника США, була використана одна ракета AIM-9X. Американські військові використовували літаки F-22, з яких її і випустили.

Читайте також: Збройні сили США збили китайську повітряну кулю

Тим часом ВВС Колумбії досліджують походження повітряної кулі, поміченої у своєму повітряному просторі.

Військово-повітряні сили заявили в заяві в п'ятницю, що координують дії з іншими "країнами та установами", щоб встановити походження повітряної кулі, яка вже покинула повітряний простір Колумбії після того, як її відстежила система національної оборони.

Читайте також: Ще один китайський спостережний зонд пролітає над Латинською Америкою - Пентагон

Об'єкт "не становив загрози національній безпеці та обороні, (або) авіаційній безпеці", - йдеться в повідомленні. Його виявили вранці 3 лютого на висоті понад 55 000 футів «у північному секторі країни, рухаючись із середньою швидкістю 25 вузлів», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація президента США вирішила відкласти поїздку держсекретаря Ентоні Блінкена до Пекіна після виявлення у своєму авіапросторі китайської повітряної кулі спостереження, яка зависла на великій висоті над ядерними об’єктами у штаті Монтана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-