Новий голова ОБСЄ закликав росію вивести війська з України

Новий голова ОБСЄ закликав росію вивести війська з України

Укрінформ
Чинний голова ОБСЄ у 2023 році, глава МЗС Північної Македонії Буяр Османі закликав росію припинити агресію проти України та вивести війська з української території.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це Османі заявив під час пресконференції у Відні у четвер після представлення пріоритетів Північномакедонського головування в ОБСЄ.

"Російська агресія проти України грубо порушила європейську архітектуру безпеки, усі основи, принципи і цінності, на яких ця Організація базується, а також загрожує миру на нашому континенті та поза його межами. Наш головна ціль і мета – закликати до негайного припинення агресії, страждань людей на місцях, виведення військ та підтвердження відданості принципами та цінностям цієї організації", - заявив очільник ОБСЄ.

За його словами, Північномакедонське головування у своїй роботі комунікуватиме з усіма країнами-членами ОБСЄ, та залишатиметься "відданим принципам та цінностям" Організації та не дозволятиме їх порушення. "І тому мій меседж росії як одній з країн-учасниць полягає у тому, що вони повинні негайно припинити цю агресію та підтвердити відданість принципам, щодо яких вони самі погодилися, коли ми створювали цю організацію", - додав Османі.

Читайте також: Новий голова ОБСЄ підтвердив, що війна рф проти України буде пріоритетним питанням

Він запевнив, що "принципи і зобов’язання організації не підлягають обговоренню".

Як повідомляв Укрінформ, з 1 січня 2023 року функції головування в ОБСЄ перейняла на себе Північна Македонія. Під час офіційної презентації пріоритетів Північномакедонського головування у четвер глава МЗС країни Буяр Османі запевнив, що розв’язання проблеми триваючої агресивної війни рф проти України буде головним пріоритетом.

Фото: Flickr/OSCE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-