Новий голова ОБСЄ підтвердив, що війна рф проти України буде пріоритетним питанням

Новий голова ОБСЄ підтвердив, що війна рф проти України буде пріоритетним питанням

Укрінформ
Агресивна війна російської федерації проти України буде пріоритетом головування Північної Македонії в ОБСЄ у 2023 році.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив у четвер у Відні чинний голова ОБСЄ, глава МЗС Північної Македонії Буяр Османі під час презентації пріоритетів Північномакедонського головування в ОБСЄ.

"Агресивна війна проти України продовжує демонструвати своє жахливе обличчя. Мир зруйновано. Люди продовжують вмирати та страждати…Україна залишатиметься нашим пріоритетом. Агресія має бути зупинена. Жертви серед цивільних та руйнування є неприйнятними. Наслідки та ціна цієї війни для ОБСЄ та регіону є сумними та нестерпними", - сказав Османі.

За його словами, Північна Македонія працюватиме у 2023 році над тим, щоб "зробити ОБСЄ більш функціональною та гнучкою".

На переконання північномакедонського міністра, попри усі труднощі ОБСЄ "довела свою спроможність". На цьому тлі він закликав країни-учасниці підтримати швидке прийняття об’єднаного бюджету організації та забезпечити, щоб "принципи та зобов’язання не були лише порожніми словами".

Він також поінформував про плани зі створення посади спецпредставника чинного голови ОБСЄ з питань громадянського суспільства, а також про намір "запросити Фінляндію приєднатися до формату "Трійки", допоки не буде розв'язане питання щодо головування в ОБСЄ у 2024 році.

Читайте також: Генсек ОБСЄ заявила про відсутність механізму для виключення росії

Як повідомлялося, головування в ОБСЄ ротується між країнами-членами на щорічній основі й з 1 січня 2023 року перейшло від міністра закордонних справ Польщі Збігнєва Рау до очільника МЗС Північної Македонії Буяра Османі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-