МЗС Естонії зобов'язало посольство рф у Таллінні скоротити кількість працівників

МЗС Естонії зобов'язало посольство рф у Таллінні скоротити кількість працівників

Укрінформ
Естонський МЗС поінформував посла російської федерації про рішення, відповідно до якого росія має до 1 лютого 2023 року скоротити кількість співробітників свого посольства в Таллінні.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт зовнішньополітичного відомства Естонії.

«Мета рішення – досягти паритету чи еквівалентності у чисельності посад у посольстві, а це означає, що кількість існуючих посад у російських та естонських представництвах, які діють у столицях, буде однакова», - йдеться у повідомленні.

У результаті рішення чисельність співробітників посольства рф має бути скорочена до 8 дипломатів та 15 адміністративно-технічних та обслуговуючих працівників.

Читайте також: Естонія виділила близько €1 мільйона на демонтаж радянських військових пам'ятників

Естонія вважає принцип еквівалентності дуже важливим у відносинах з росією.

"З огляду на те, що співробітники посольства росії не займаються просуванням відносин між Естонією та росією в умовах агресивної війни (проти України, - ред.), ми бачимо, що нинішній розмір російського представництва не виправданий", - сказав міністр закордонних справ Урмас Рейнсалу.

Він також нагадав, що з початку війни Естонія звела двосторонні відносини з російською федерацією до абсолютного мінімуму. Зокрема, навесні були закриті російські консульські представництва в Нарві та Тарту, вислані три співробітники російського посольства з дипломатичним статусом, які "активно підривали безпеку Естонії та поширювали пропаганду, яка виправдовує воєнні дії росії".

«Зараз ми встановлюємо верхню межу кількості російських дипломатів, які працюють в Естонії, щоб досягти паритету. Однак цей крок корелює із загальною низькою точкою у наших двосторонніх відносинах», - пояснив глава естонського МЗС.

Читайте також: Кулеба обговорив з главою МЗС Естонії оборонну підтримку України

Національний мовник Естонії ERR уточнює, що нині у російському посольстві в Таллінні працює 21 дипломат та 23 працівники без дипломатичного статусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-