Кулеба обговорив з главою МЗС Естонії оборонну підтримку України

Кулеба обговорив з главою МЗС Естонії оборонну підтримку України

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба обговорив зі своїм естонським колегою Урмасом Рейнсалу обговорили військові потреби України.

Про це міністр повідомив у своєму Твіттері, передає Укрінформ.

«Під час телефонної розмови ми з Урмасом Рейнсалу обговорили військові потреби України, які може покрити Естонія. З нетерпінням чекаю хороших новин. Я також подякував Естонії за її ініціативу щодо механізму компенсації та підкреслив, що це важливий елемент нашої Формули миру. росія повинна платити», – написав він.

Читайте також: Естонія схвалила новий пакет військової допомоги Україні

Як повідомляв Укрінформ, глава естонської держави Алар Каріс раніше заявив, що зараз найголовніше – надати військову допомогу Україні, щоб вона виграла війну.

У минулому Естонія передала Україні ракети переносного зенітно-ракетного комплексу Javelin, гаубиці, протитанкові міни, протитанкові гранатомети, міномети, транспортні засоби, засоби зв'язку, медикаменти, засоби індивідуального захисту та сухпайки.

Читайте також: Зеленський обговорив із Президентом Естонії оборонну підтримку України

У співпраці з Німеччиною Естонія передала Україні два польові шпиталі та медикаменти на суму близько 15 мільйонів євро. Естонія подарує Україні третій польовий шпиталь у співпраці з Нідерландами та Норвегією, які підтримали проєкт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-